Kensington, Yes ik was er op het laatste moment bij

Kensington, yes ik ben een fan. Mijn kinderen worden soms horendol van de cd’s die grijsgedraaid worden in mijn auto. Toch kunnen ze de muziek ook wel waarderen aangezien mijn dochter gitaar speelt en mijn kleine manneke van 6 een eigen drumstel heeft waar hij graag de drum solo’s van Niles na doet. Kensington geeft veel concerten door heel Nederland. Vorig jaar heb ik ze voor het eerst gezien op Oerrock, toen wist ik zeker dat ik dit jaar naar een volledig concert van ze wilde. Opties zat door heel Nederland maar man wat baalde ik toen ik er achter kwam dat ze ook gewoon in de Oosterpoort in Groningen te zien waren aangezien ik in Drachten, Friesland woon. Toch een stuk handiger ipv Rotterdam. Een kleine zaal, zeer persoonlijk en gezellig. Maar ja natuurlijk al lang uitverkocht. Gelukkig ben ik volhardend, vindingrijk (lees eigenwijs) en soms een mazzelaar. Het lukte me! Ik was er bij!!!

Overal had ik een poging gedaan om nog aan kaartjes te komen maar er werden alleen maar heel veel gezocht in plaats van aangeboden. Mijn teleurstelling uitte ik op facebook toen er ineens via een prive berichtje een melding kwam van een kennis. Die had een vriendin die haar kaartje verkocht, of ik interesse had. HELL YEAH. Helaas was het er maar 1 maar dat mocht de pret niet drukken. Dan ging ik gewoon alleen, die avond nog!

De Oosterpoort

Het concert werd gegeven in de Oosterpoort Groningen. Dit ligt perfect gelegen in Groningen vlak bij het station. Ik parkeerde mijn auto bij P&R Hoogkerk voor de stad. Nog even 10 minuutjes met de bus en zo stond ik op het centraal station. Vanaf daar is het maar een paar minuutjes lopen dus heel handig en geen gedoe met parkeergarages.
De Oosterpoort vind ik altijd een prachtige locatie. Ruim opgezet maar toch heel erg knus. Je staat eigenlijk altijd dichtbij. Plekken zijn vrij dus je kunt op het balkon gaan zitten maar je kunt ook gaan staan. Tussendoor kun je altijd drankjes in de hal halen en even heen en weer lopen. Heb heel lang geleden daar een keer een concert van Maria Mena gezien, toen was het geluid niet heel goed, zat boven aan de zijkant dus wilde dat niet weer.

Het concert

Wat was het gaaf. Het er alleen naar toe gaan is wel iets apart vooral als je wacht voordat het begint. Je hebt dan even niemand om even lekker mee te kletsen maar ach wat maakt het uit. Je stuurt wat appjes, kijkt even rond en luistert nog naar de laatste noten van het voorprogramma wat ik persoonlijk vreselijk vond haha. Was blij dat ik er pas om 20.20 was omdat het voorprogramma net na half 9 al afgelopen was.
Om 9 uur was het zo ver. Ze waren er echt en gingen meteen goed los. Wat was ik blij dat ik er zo op het laatste moment nog bij mocht zijn. De sfeer zat er goed in. Een kleine groep  echte Die Hard fans stonden vooraan. Had het idee dat de rest van het publiek heel gemêleerd was. Waar ik daadwerkelijk alle teksten mee brulde zag ik om mij heen maar heel weinig die dat ook deden.

Op ongeveer 2/3 van het concert werd iedereen gesommeerd om te gaan staan dus ook het balkon om mee te springen. Heading up high kwam uit de speakers. Toen kwam de sfeer echt goed los. Eigenlijk verschenen alle nummers van het album Control ten tonele aangevuld met nummers van eerdere albums. Het geluid was goed en de energie in de zaal kwam steeds losser en was zeer gezellig en gemoedelijk.

Ook altijd de vele lichtjes voor alle mobieltjes is een groot succes. Een mooi verlichte zaal ten gevolge.

    

Ervaring

Ik was heel erg blij dat ik deze mogelijkheid nog kreeg. Liever alleen dan helemaal niet. Weer een concert om op mijn lijstje te zetten en van mijn to do lijst van dit jaar af te vinken. Ben benieuwd wat dit jaar qua muziek nog meer gaat brengen na een top muziek jaar vorig jaar. Toen was ik bij Oerrock, Anouk, Guns and Roses en Waylon. Dit jaar hoop ik weer Oerrock en sowieso Waylon in December en wie weet nog allemaal meer!!!

5 gedachten over “Kensington, Yes ik was er op het laatste moment bij

    1. Ooh leuk, ja vind ze echt super gaaf. Vorig jaar als afsluit act op Oerrock gezien. Daar waren ze al geweldig dus wilde heel graag naar een volledig concert. Kon alles heerlijk meezingen hahaha. Echt heel erg gaaf!

Geef een reactie