Hoe ik in 1 maand ruim 3 kg afviel

Afvallen, dat willen we bijna allemaal. Vooral nu de zomer weer voor de deur staat werkt iedereen zich weer in het zweet in de sportschool. Ik had mijzelf 2 doelen gesteld. Doel 1 is 3,9 kg afvallen. Waarom zo’n stom aantal? Dan kom ik nl op een mooi rond getal weer uit 🙂 Mocht mij dit lukken dan zou ik er nog 1,5 kg vanaf willen. Had ik overgewicht? Nee zeker niet. Mijn BMI was 24.2 dus valt nog in het groene balkje. Maar dit mocht alsnog wel iets lager richting de max. 23 vond ik zelf. En eerlijk, alles mocht ook wel weer wat strakker zodat ik de komende vakantie iets fijner in bikini om kan huppelen. Dus hoppa aan de bak. Hoe en wat ik gedaan heb lees je hieronder!

Workouts en app

Ik ben bewust niet weer naar een sportschool gegaan. Het kost veel extra tijd (wat ik gewoon bijna niet heb) en ik wilde nu graag eigenlijk elke dag wel iets doen. Zoals jullie misschien nog weten probeer ik nog steeds regelmatig enthousiast mijn 10 minuten workout met De Disq te doen. (geen idee wat dat is? Lees dan even mijn eerdere blog over het Disqen) Ik blijf erbij, een geweldig apparaat waarvoor ik mijn abonnement ook verlengd heb dus elke dag nog een verse workout in de mail krijg. Maar ik hou van afwisseling dus ben ook andere dingen meer gaan doen.

Ik installeerde een workoutapp: Vrouwenfitness – Workout Dames
Deze app vind ik helemaal leuk. Hij is gratis en geeft geen extra reclame op je telefoon. Alleen maar 1x in de app zelf na het voltooien van de workout. Verder heb je nergens last van. De app bevat meerdere soorten routines zoals een total body, armen, bovenbenen en buik. Je start het programma en een enthousiast poppetje laat je zien wat je moet doen en de duur wordt automatisch aangegeven. Na de workout wordt je beloond met het totale verbruikte aantal calorieën. Per dag probeer ik 2 van zulke lessen te doen of 1 van de app en 10 minuten disqen.

Naast de apps heb ik ook nog sets losse gewichten en kettlebells liggen voor de afwisseling. Hierin hoef je maar 1x te investeren en deze dingen hoeven niet duur te zijn.

Zondags probeer ik regelmatig een stuk te lopen van minimaal een uur. Aangezien ik vorig jaar voor de 3e keer aan mijn knie geopereerd ben, ben ik gestopt met hardlopen en heb ik het veranderd in stevig wandelen.
Dit doe ik gezellig met mijn moeder dus dit uurtje vliegt om. Een andere keer, vooral bij slecht weer, volg ik een online yoga les.
Ook een tip, die workouts van de app zijn ook super leuk om samen met je kids te doen.

Voeding

Natuurlijk is bewegen leuk maar voeding is net zo belangrijk. Ik geloof persoonlijk absoluut niet in het weglaten van bepaalde voedingsstoffen. Leuk bijvoorbeeld het volledig koolhydraat arm eten maar dat hou je naar mijn mening gewoon niet vol. Ik zie dan ook heel vaak dat men gewoon weer aankomt na verloop van tijd.

Ik ging wederom aan de slag met een app om alles bij te kunnen houden: MyFitnessPal vind ik hiervoor ideaal.
Je stelt je doel in en hij geeft een passend aantal benodigde calorieën per dag. Ik ging voor streng nl 1200. Is dit weinig ? Ja, heb ik ooit honger gehad? Nee. Waarom niet? Omdat je bewust kiest wat je eet en wanneer je het eet. Plus, zodra ik workouts doe mag ik weer wat meer eten. Je lichaam heeft dan de extra brandstof wel nodig dus tevens een beloning na het trainen. Natuurlijk vul je dit aantal niet met een big mac…Maar ik nam ’s avonds lekker een handje noten o.i.d. Al met al zat ik gemiddeld per dag rond de 1500 kcal.
Probeer je eiwitten op te schroeven. Deze vullen beter en langer dan koolhydraten. Moet zeggen werkt helemaal perfect.
In een volgend blog mijn tips qua voeding. Wat ik vaak eet en hoe ik simpele maaltijden voorbereid.

Resultaat

Het resultaat na ongeveer een maand is toch ruim 3 kg afgevallen. Vooral een stuk besef wat je nu inneemt en consequent simpele oefeningen doen werpt zijn vruchten af. Geen dure abonnementen, speciale producten, diëten o.i.d. zijn er nodig. Nee ik ben geen deskundige alleen ervaringsdeskundige en doe dus geen beweringen. Het resultaat zal voor iedereen natuurlijk verschillen maar wie weet heb je iets aan mijn ervaring en tips.

Binnenkort volgt er nog een blog met meer voedingtips!!!!

Ik ben benieuwd of het jou ook lukt!
Deel je resultaten en stel gerust je vragen.

8 gedachten over “Hoe ik in 1 maand ruim 3 kg afviel

  1. Ik hoef zelf niet af te vallen maar mijn zoon wel. Hij vindt het heel lastig, houdt van lekker eten (en van koolhydraten!). Ik ga hem die Myfitnesspall app adviseren, ik geloof wel dat het fijn werkt als soort van steun!

  2. Ik ben tot nu toe 12 kilo afgevallen. Ik eet 1700 kcal per dag en verbrand rond de 2400 kcal per dag. Ik ga voor een gezondere levensstijl, langer afvallen, nog steeds, en meer bewegen, wandelen. Kcal houd ik bij in de eetmeter, een app van het voedingscentrum en ik heb een fitbit om beweging en verbranding te meten.

Laat een reactie achter