Een uiltje knutselen

Knutselen, wie houdt er niet van. Mijn kids in ieder geval wel. Naast vrij knutselen is het soms ook erg leuk om met een kant en klaar pakketje te werken. Helemaal nu de herfst zijn intrede doet en op druilerige dagen de kids zich vaker binnen moet kunnen vermaken. Een pakketje is dan ideaal om even uit de kast te trekken.

Mijn lieftallige assistente a.k.a. dochter Naomi mocht een geweldig leuk knutsel pakketje van Kiddeaus uitproberen. Kiddeaus wordt gerund door Esther Jacobs. Moeder van een heus test pannel van 4 kids. Ideaal met een shop boordevol kids producten. Deze webshop staat vol met leuk en verantwoord speelgoed.

Het assortiment

Je vindt er een breed assortiment met verschillende categorieën: Green toys, Marbotic, houten speelgoed, speelkettingen, slabbetjes met tekst en Tutpopjes/Labeldoekjes.  Wanneer is het een verantwoord speeltje? Neem nou de serie van Green Toys. Dit is een milieuvriendelijk merk, welke gebruik maakt van gerecycled materiaal. De producten zijn BPA-vrij, vrij van weekmakers en bevatten daarnaast geen melamine, PVC en lood. Veilig en verantwoord voor je eigen kids en als cadeautje natuurlijk.

Op de site staan diverse verschillende knutselboeken. Wij gingen aan de slag met het leuke knutselpakket Sok vriendjes. Dit alles in 1 pakket is naast de materialen aangevuld met een handig stappenplan boekje.

Ook staan er nog andere variaties in zoals een zebra en een bij. Ook deze zou je kunnen maken als je zelf beschikt over een klein assortimentje knutselspullen. Het handige is namelijk dat achterin het boekje mallen zitten van alle losse onderdelen.

Onze geknutselde uiltje

De producten horende bij dit specifieke uiltje pakket  zijn al op maat en je hoeft alleen van de sok nog delen af te knippen. Het werkt veilig door de stompe naald dus ook voor de iets jongere kinderen zeker te doen, eventueel met een beetje hulp. Het stappenplan is naast tekst vergezeld door duidelijke foto’s dus wanneer je kindje nog niet zo goed kan lezen hoeft dit ook niet meteen een probleem te zijn.

kiddeaus - Juulsblogt
Hier het eindresultaat inclusief trotse dochter. Deze dame van 9 had er geen hulp bij nodig dus kon goed zelfstandig werken.

Inmiddels staat deze versie te pronken op het nachtkastje. Op naar het volgende leuke project!

Laat een reactie achter