Een culinair bezoekje aan Hoogeveen bij Het Koetshuis

Uit eten gaan, wie houdt er niet van! Nou ik wel en ik mocht deze week voor de tweede keer voor Social Deal heerlijk uit eten. Deze keer vertrokken we weer naar Hoogeveen. In het centrum vind je restaurant Het Koetshuis. Dit restaurant heeft op dit moment een super aanbieding bij Social Deal. Geniet van een 3-gangenmenu met 54% korting, van €38,38 voor €17,50. Ik ging weer gezellig met mijn zusje. Wat we ervan vonden vind je hieronder.

Het Koetshuis

Het pand ziet er vanaf de buitenkant gezellig uit. Het pand is diep en in een lichte L-vorm. We hadden een plekje achterin. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en een open keuken. Op de tafels vind je een houten blok met daarop olijfjes en nootjes in een soeplepel. Het ziet er leuk uit en je hebt meteen iets te knabbelen. Toen wij aankwamen om 19.00 was het al behoorlijk druk. De tafeltjes zitten niet te dicht op elkaar. Er loopt meer dan genoeg personeel rond dus dit moest wel een leuk en lekker avondje worden!

  

Het Social Deal menu

Voor de Deal wordt altijd een menu vastgesteld. Dit menu bestond uit een proeverij van diverse hapjes als voorgerecht. Als hoofdgerecht kon je kiezen uit Wildzwijnhaas met zuurkool, Kabeljauw met Thaise Curry saus en een bietensalade met geitenkaas kroketjes. Mijn zusje koos voor de vis en ik voor de salade.

Het voorgerecht was al enorm. Het bestond uit een carpaccio met truffelmayonaise, een salade en een krokante garnaal, rauw gemarineerde zalm met een mousse van kurkuma en mosterd, een mosterdsoepje en brood met o.a. boter en zout.
Alles was even lekker en het was ook best wel veel. We hebben heerlijk alles opgegeten al vroegen we ons toen wel af of het hoofdgerecht er nog wel bij kon. Heerlijke variatie aan smaken en structuren bij elkaar. Ook de presentatie zag er goed uit. Brood uit een papieren mandje, zalm en carpaccio op een etagère en salade in een kommetje. Ik hou van hapjes dus vind zo’n type voorgerecht helemaal super. De bediening was zeer alert en liet ons niet lang met lege glazen en borden zitten. Wijn werd bijgeschonken aan tafel.

   

Na het voorgerecht kwamen de hoofdgerechten. Mijn salade zag er waanzinnig uit en de smaak was echt super. Een fijne combinatie van zoet, zout en hartig.  Ook de kabeljauw was zeer goed van smaak met een subtiel sausje.

Het nagerecht bestond uit dame blanche of sinaasappelbavarois met chocoladeijs. Beide ook zeer lekker zoals we inmiddels wel hadden verwacht. Na het nagerecht namen we nog een koffie. Hier zat een homemade chocoladekoekje met karamel bij. Ook alweer zo lekker.

   

Conclusie

Je hoeft zeer zeker niet thuis een bodempje te leggen omdat je bang bent dat je niet genoeg krijgt. We zaten echt bommetje vol aan het eind van de avond. Super gezellig, spontaan en zeer alert personeel en een fijne sfeer. Zeer smaakvolle gerechten op de menu kaart. Geschikt voor zowel vis en vleesliefhebbers als vegetariërs. Een absolute aanrader zowel met z’n tweetjes of met een groepje. Ooh en een tip, zorg voor een broek met stretch…..want je riem gaat zeker weten minimaal een gaatje losser. Heb ik je enthousiast gemaakt? Check dan Social Deal en plan snel je bezoekje.

 

2 gedachten over “Een culinair bezoekje aan Hoogeveen bij Het Koetshuis

Laat een reactie achter